Νέο πρόστιμο-μαμούθ για την Google

Εντός των προσεχών ωρών η Google θα ενημερωθεί αν θα θέσει νέο ρεκόρ, σε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2017 οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν τον τεχνολογικό κολοσσό να πληρώσει 2.42 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί έκρινε πως ευνοεί τη δική της υπηρεσία αγορών στο διαδίκτυο (Google Shopping), στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google κατέθεσε έφεση και αναμένεται η απόφαση.

Αυτήν τη φορά, η ΕΕ κατηγορεί την Google πως εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android -για κινητά και tablets- με πρακτικές που ήταν αθέμιτες για τους ανταγωνιστές της. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο πρόστιμο θα φτάσει στα 9.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου εισοδήματος της εταιρίας.

Η επιτροπή ανταγωνισμού ενδέχεται να διατάξει την Google να αποδεσμεύσει το Android, από το Chrome, αλλά και από άλλες υπηρεσίες. Η απόφαση αναμενόταν στην αρχή του μήνα, αλλά όπως γράφει το Reuters καθυστέρησε για να μην συμπέσει με την επίσκεψη του Donald Trump στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.