Νέος σεισμός στην Uber: Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της, Τζεφ Τζόουνς

Ο πρόεδρος της γνωστής εταιρείας ride sharing Uber Technologies, Τζεφ Τζόουνς, παραιτήθηκε, σε μια νέα εξέλιξη στη σειρά αναταραχών που αντιμετωπίζει η εταιρεία τον τελευταίο καιρό.
Ο Τζόουνς είναι ειδικός σε θέματα μάρκετινγκ και είχε επιλεγεί για να βοηθήσει στη βελτίωση της, προβληματικής συχνά, από πολλές απόψεις, εικόνας της εταιρείας. Ωστόσο, τελικά παραιτήθηκε λιγότερο από επτά μήνες αφότου ανέλαβε, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Κυριακή.
Σε δήλωσή του στο Reuters, ο Τζόουνς είπε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει ως πρόεδρος μιας επιχείρησης με την οποία ήταν «ασύμβατος». «Ήρθα στην Uber εξαιτίας της αποστολής της, και την πρόκληση για την ανάπτυξη παγκόσμιας εμβέλειας δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να ωριμάσει και να ευημερήσει μακροπρόθεσμα».
«Είναι πλέον σαφές, ωστόσο, πως οι πεποιθήσεις και η προσέγγιση στην ηγεσία που έχουν καθοδηγήσει την καριέρα μου είναι αταίριαστες με αυτά που είδα και βίωσα στην Uber, και δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω ως πρόεδρος της επιχείρησης ride sharing» πρόσθεσε.
Όπως αναφέρει το BBC, πηγή της εταιρείας ανέφερε πως η παραίτηση ήταν «εντελώς απρόσμενη»-αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Τζόουνς ενοχλήθηκε επειδή η εταιρεία σκόπευε να προσλάβει έναν νέο chief operating officer, και ο ίδιος δεν ήταν μεταξύ των υποψηφίων. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα θεμάτων τεχνολογίας Recode, ο Τζόουνς αποχώρησε λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων της εταιρείας σε ζητήματα όπως ο σεξισμός και η σεξουαλική παρενόχληση.
H Uber ενεπλάκη σε μια σειρά υποθέσεων που αμαύρωσαν την εικόνα της τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων αναφορές περί κουλτούρας σεξισμού και καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στην εταιρεία. Μετά την κυκλοφορία βίντεο με τον καυγά του με οδηγό της Uber, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Τράβις Κάλανικ, παραδέχτηκε πως χρειάζεται βοήθεια σε θέματα ηγεσίας, και νωρίτερα μέσα στον μήνα ανακοίνωσε πως η εταιρεία ψάχνει έναν COO. Όπως σημειώνει το BBC, αυτό υποβίβαζε τον Τζόουνς, που δεν ήταν μεταξύ των υποψηφίων.
«Αφού ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για την πρόσληψη ενός COO, ο Τζεφ πήρε τη δύσκολη απόφαση πως δεν βλέπει μέλλον για τον ίδιο στην Uber. Είναι ατυχές το ότι αυτό ανακοινώθηκε μέσω του Τύπου, αλλά νόμισα πως ήταν σημαντικό να στείλω σε όλους σας ένα email πριν προβούμε σε δημόσια σχόλια» αναφέρεται σε email που έστειλε στους εργαζόμενους στην εταιρεία.
Οι εξελίξεις αυτές ίσως υποδεικνύουν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές: Δύο ξεχωριστές πηγές είπαν στο BBC πως ο Κάλανικ ίσως αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου όταν αναλάβει καθήκοντα ο νέος COO, κάτι που ελπίζεται πως θα βελτίωνε την εικόνα της εταιρείας στα μάτια των επενδυτών εν όψει της εισόδου της στο χρηματιστήριο.
Ακόμη, όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπράιαν ΜακΚλέντον, αντιπρόεδρος (χάρτες και πλατφόρμα business) έχει δηλώσει πως σκοπεύει να φύγει από την εταιρεία στα τέλη του μήνα για να ασχοληθεί με την πολιτική, συμπληρώνοντας πως θα παραμείνει ως σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.