Ο Anthos βάζει την Google στο cloud παιχνίδι του ανταγωνισμού

Η νέα λύση ανοιχτού κώδικα για το cloud που παρουσίασε η Google θέλει να τα βάλει με τις προτάσεις της Microsoft και της Amazon.

Η πρόταση που ακούει στο όνομα Google Anthos έρχεται να μπει σφήνα στα σχέδια τόσο της Microsoft με την πλατφόρμα Azure όσο και της Amazon με το AWS, προκειμένου να επικρατήσουν στην αγορά του έξυπνου cloud computing. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Windows Central, η επιτυχία της Microsoft και της Amazon είναι δεδομένες στο πεδίο του cloud computing, αφού δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που επιλέγουν την μία ή την άλλη λύση προκειμένου να δημιουργήσουν την άυλη υποδομή πληροφορικής πάνω στην οποία βασίζουν τη στρατηγική τους.

Η λογική της Google, με την πλατφόρμα Anthos είναι να προσφέρει μία πιο ευέλικτη λύση από εκείνες που προτείνουν οι ανταγωνιστές της, καθώς το Google Anthos θεωρείται ως μία πλατφόρμα που δίνει στους χρήστες της όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να μπορούν οι πληροφοριακές υποδομές να λειτουργούν ασχέτως του υλικού που έχει στην κατοχή του ο κάθε χρήστης.

Το Google Anthos είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί να συνεργάζεται με άλλες cloud λύσεις όπως είναι τα Microsoft Azure και τα Amazon AWS, έτσι ώστε να είναι εύκολη η ένταξή του στις ήδη υπάρχουσες υποδομές ενός τμήματος Πληροφορικής. Το Anthos είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Kubernetes που έχει καταφέρει να γίνει ένα πρότυπο στο σχεδιασμό λογισμικού από το 2014 που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι σήμερα. Το σύστημα αυτό έχει βασιστεί στην τεχνολογία που βρίσκεται στον πυρήνα του Google Borg System. Το Google Borg είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία όλων των servers και των data centers της Google σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Google θέτει υψηλές βλέψεις για την εμπορική πορεία του Anthos στον κόσμο του IT management και αναμένεται να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα του cloud.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.