Ο browser για κινητά που αξίζει να ανακαλύψετε

Πολύ πρόσφατα, ένας από τους καλύτερους browsers εκεί έξω, με άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης, κυκλοφόρησε στην επικράτεια του Android.

Για τον Vivaldi ο λόγος, που ξεκίνησε τη δοκιμαστική του έκδοση στις φορητές συσκευές, κάνοντας πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Τι είναι ο Vivaldi; Ένας web browser που φτιάχτηκε από μια ομάδα developers που εργάζονταν στον Opera και είναι εδώ και καιρό η Νο 1 επιλογή για όποιον θέλει την απόλυτη εξατομίκευση του προγράμματος περιήγησης, φέρνοντας τα πράγματα στα μέτρα του.

Η έκδοση για Android δεν στερείται των βασικότερων λειτουργιών που έχουν κάνει τον Vivaldi δημοφιλή σε συγκεκριμένα κοινά. Κάθε φορά που ανοίγεις μια καρτέλα, ας πούμε, βλέπεις το πλαίσιο των Speed Dials, ένα πλέγμα με αποθηκευμένες συντομεύσεις και σελιδοδείκτες που μπορείς να οργανώσεις και να παραμετροποιήσεις. Ναι, περαιτέρω!

Ο Vivaldi επιτρέπει πολλές ευκολίες που δεν συναντώνται αλλού. Αν θες, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσεις μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης χωρίς να πρέπει να απευθυνθείς κατευθείαν σε αυτή, παραμετροποιείς το πράγμα ώστε να πληκτρολογείς «ψευδώνυμα» στο address bar και η αναζήτησή σου να περνά μέσω της μηχανής. Ακόμα και κείμενο μπορείς να γράψεις χωρίς να πρέπει να ανοίξεις κειμενογράφο.

Ο Vivaldi για κινητά συγχρονίζει ταυτοχρόνως τους σελιδοδείκτες, τα passwords, τα Speed Dials και κάθε ρύθμισή σου από το desktop, προστατεύοντάς τα όλα αυτά με δυνατές κωδικοποιήσεις. Κάτι που κάνει και ο Firefox, όχι όμως και ο Chrome.

Ο φορητός Vivaldi δεν έχει όλες τις λειτουργίες της desktop εκδοχής, παραμένει ωστόσο μια καλή εναλλακτική που θα άξιζε να ρίξεις μια ματιά…