Ο Όμιλος Vodafone διπλασιάζει το μέγεθος του δικτύου NB-IOT και διευρύνει τις δυνατότητες των επιχειρήσεων

Ο Όμιλος Vodafone ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στον διπλασιασμό των κυψελών του 5G Narrowband Internet of Things (NB-IoT) δικτύου του έως το τέλος του 2019. Η σημαντική αυτή θέση σε προτεραιότητα του NB-IoT, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υφιστάμενου επενδυτικού σχεδίου του Ομίλου, αντανακλά τη ζήτηση για υπηρεσίες NB-IoT από τους εταιρικούς του πελάτες.

Το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο NB-IoT του κόσμου θα είναι διαθέσιμο σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας, όπου προγραμματίζεται να τεθεί σε έναρξη, ενώ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία σε Ελλάδα, Τσεχία, Γερμανία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Ισπανία και Τουρκία.

Το NB-IoT είναι η «βιομηχανική εκδοχή» της ασύρματης τεχνολογίας δικτύου, χαμηλής ισχύος και ευρείας κάλυψης που θα παρέχει διασύνδεση σε πολλές εφαρμογές «έξυπνης πόλης», όπως ο οδοφωτισμός, η διασυνδεδεμένη υγεία, και οι wearable συσκευές, με χαμηλό κόστος και αντίστοιχη ασφάλεια με το 4G.

Επίσης, θα ωφελήσει σημαντικά τον γεωργικό κλάδο σε απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων συστημάτων εποπτείας της παραγωγής και αυτοματοποιημένων διαδικασιών τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τη σίτιση των κοπαδιών, αλλά και υποστηρίζοντας ακόμη και τον τοκετό των εκτρεφόμενων ζώων, βοηθώντας έτσι στη διαμόρφωση της διασυνδεδεμένης γεωργίας του μέλλοντος.

Το NB-IoT λειτουργεί σε συγκεκριμένη φασματική περιοχή ώστε να εγγυάται στους εταιρικούς πελάτες εγγύηση υπηρεσίας και να παρέχει ισχυρή κάλυψη σε εκτεταμένες περιοχές, ακόμη και όταν οι συσκευές βρίσκονται κάτω από το έδαφος ή βαθειά μέσα σε κτίρια, αλλά και μεγαλύτερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα, ώστε οι συσκευές να λειτουργούν με μπαταρία για δέκα χρόνια ή και περισσότερο με μία και μόνο φόρτιση, επιτρέποντας για πρώτη φορά στη Vodafone να υποστηρίζει 50.000 συσκευές και άνω μέσα από μία κυψέλη, χωρίς καμία συμφόρηση.

Εκτός Ευρώπης, ο Όμιλος Vodafone θα επεκτείνει επίσης τα υφιστάμενα δίκτυα NB-IoT στη Νότια Αφρική και την Τουρκία.

Ο διευθυντής IoT του Ομίλου Vodafone Stefano Gastaut δήλωσε σχετικά: «Το NB-IoT θα παράσχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση στις δυνατότητες του 5G ένα έτος πριν την αναμενόμενη και μεγάλης κλίμακας διάθεση παρόμοιων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και πιστεύω ότι αυτό θα αποτελέσει καταλύτη στην διεύρυνση της χρήσης IoT από τις επιχειρήσεις. Το NB-IoT δίκτυο ενισχύει τη θέση μας ως κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο IoT και σημαίνει ότι οι πελάτες μας μπορούν να συνδέσουν την επόμενη γενιά συσκευών με το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο διεθνές δίκτυο στον κόσμο».

Η Vodafone είναι παγκόσμιος ηγέτης στο IoT, με 74 εκατ. συνδέσεις, διεθνές δίκτυο και πλατφόρμα υπηρεσιών που υποστηρίζει ευρύ φάσμα κρίσιμων επιχειρησιακών εφαρμογών. Οι τεχνολογίες IoT της Vodafone είναι ενσωματωμένες στα διασυνδεδεμένα οχήματα που κατασκευάζουν οι Audi, BMW, Daimler Benz, Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Porsche, SEAT και VW, καθώς και στις μοτοσυκλέτες Yamaha.

Επίσης, το δίκτυο και οι υπηρεσίες IoT της Vodafone υποστηρίζουν δυνατότητες «έξυπνης» μέτρησης για εταιρείες ενέργειας όπως οι Centrica, EDF και nPower, αλλά και παρέχουν διασύνδεση για καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως το Amazon Kindle, καθώς και συσκευές που κατασκευάζουν οι εταιρείες Bosch, Panasonic, Philips Lighting και TomTom.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.