Ο Τραμπ υπέγραψε την ακύρωση κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τη Δευτέρα την ανάκληση μιας σειράς κανόνων για την προστασία προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν την ακύρωση χωρίς υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς και παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπερμάχων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο αργά τη Δευτέρα, αποτελεί μια νίκη για τις AT&T, Comcast Corp και Verizon Communications Inc- τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ στις ΗΠΑ. Βάσει αυτής, ανακαλούνται κανονισμοί που είχαν θεσπιστεί τον Οκτώβριο από την FCC (Federal Communications Commission) επί Ομπάμα, σύμφωνα με τους οποίους οι πάροχοι Ίντερνετ πρέπει να κάνουν περισσότερα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από ό,τι ιστοσελίδες όπως η Google ή το Facebook.

Οι κανόνες αυτοί δεν είχαν τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, αλλά βάσει αυτών θα έπρεπε οι πάροχοι να ζητούν τη συγκατάθεση των καταναλωτών πριν χρησιμοποιήσουν ακριβή δεδομένα geolocation, οικονομικά, ιατρικά κ.α. δεδομένα και το ιστορικό περιήγησης και σκοπούς διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Οι υπέρμαχοι της κίνησης αυτής λένε πως οι κανονισμοί αυτοί θα έδιναν στις ιστοσελίδες τη δυνατότητα συλλογής περισσότερων δεδομένων από τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ, κάτι που θα συνιστούσε άδικο πλεονέκτημα.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή οι Comcast, Verizon και AT&T ανακοίνωσαν πως, κατ’επιλογήν τους, δεν θα πωλούν στοιχεία για το ιστορικό περιήγησης των πελατών τους. Ωστόσο, η Verizon τόνισε πως έχει δύο προγράμματα διαφήμισης που χρησιμοποιούν ανώνυμα δεδομένα περιήγησης, περιλαμβανομένου ενός που χρησιμοποιεί στοιχεία τα οποία μπορεί να ήταν χρήσιμα για διαφημιστές και άλλες επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.