PlayStation Classic: Το πρώτο PlayStation επιστρέφει σε «μίνι» έκδοση

Μια «μίνι» έκδοση του πρώτου PlayStation, που είχε κυκλοφορήσει το 1994, ανακοίνωσε η Sony.

Το PlayStation Classic έχει περίπου το μισό μέγεθος του κανονικού PlayStation, θα συνοδεύεται από 20 παλιά δημοφιλή παιχνίδια της κονσόλας (περιλαμβανομένων των Final Fantasy VII και Tekken 3) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη από τις παιχνιδομηχανές της Sony που επανακυκλοφορεί με αυτόν τον τρόπο, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τάση, η οποία άρχισε με συσκευές όπως οι «μίνι» εκδόσεις του NES και SNES της Nintendo (σημειώνεται πως αντίστοιχη κίνηση έρχεται και από τη Sega, με το Mega Drive mini, που αναμένεται το 2019), που περιελάμβαναν επίσης κλασικά παλιά παιχνίδια.

Όπως αναφέρει το BBC, μεταξύ των τίτλων που θα έχει προεγκατεστημένους η συσκευή είναι και άλλα κλασικά παιχνίδια όπως το Ridge Racer Type 4, το Wild Arms, το Jumping Flash κ.α. Η τιμή της συσκευής θα ανέρχεται στα 99,99 δολάρια, ενώ το πακέτο θα περιλαμβάνει καλώδιο HDMI για σύνδεση με τηλεόραση και δύο ενσύρματα χειριστήρια.

Κατά τα άλλα, το design της συσκευής είναι πιστό στο αυθεντικό, περιλαμβάνοντας ακόμα και κουμπί για άνοιγμα του καπακιού του drive (αν και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα drive για υποδοχή δίσκου). Αντ’αυτού, το κουμπί αυτό αλλάζει το παιχνίδι που παίζει ο χρήστης με ένα άλλο. Σημειώνεται πως η κυκλοφορία του έχει οριστεί για να συμπέσει με την επέτειο των 24 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation στην Ιαπωνία, στις 3 Δεκεμβρίου 1994.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.