Πτώση- έκπληξη στις πωλήσεις του iPhone

Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones σε σχέση με έναν χρόνο πριν, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Apple, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μία νέα συσκευή μέσα στο έτος, ανακοίνωσε ότι πούλησε 50,8 εκατ. τηλέφωνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα- μια πτώση της τάξης του 1%.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, με τον Τιμ Κουκ, επικεφαλής της εταιρείας, να την αποδίδει σε μια «παύση», καθώς οι καταναλωτές περιμένουν το επόμενο iPhone. Όπως αναφέρει το BBC, η μετοχή της εταιρείας έπεσε σχεδόν 2%, αφού προηγουμένως είχε σημειώσει μεγάλη άνοδο, καθώς αναμένονταν καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, η Apple ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 4,6%, στα 52,9 δισ. δολάρια, λίγο πιο χαμηλά από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η πτώση των πωλήσεων iPhones αντισταθμίστηκε από τις υπηρεσίες, περιλαμβανομένου του Apple Pay, του iCould και του App store, που κατέγραψε 18% αύξηση πωλήσεων, στα 7 δισ. δολάρια. Ακόμη, ο Κουκ έκανε λόγο για βελτίωση των πωλήσεων στο Apple Watch, καθώς και τα AirPods και Beats.

Παρά την πτώση των πωλήσεων μονάδων, τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν 1%, στα 33,2 δισ. δολάρια, λόγω των ισχυρών πωλήσεων των μεγαλύτερων, πιο ακριβών iPhone 7 Plus.

Πάντως, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τη 10η επέτειο του iPhone, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως η εμφάνιση της νέας συσκευής θα ενισχύσει τις πωλήσεις. Σημειώνεται πως η Apple συνήθως παρουσιάζει τα νέα iPhones της τον Σεπτέμβριο.

Η νέα συσκευή ενδέχεται να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση, τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου και κυρτή οθόνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.