Η Apple πούλησε λιγότερα iPhones σε σχέση με έναν χρόνο πριν, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Apple, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μία νέα συσκευή μέσα στο έτος, ανακοίνωσε ότι πούλησε 50,8 εκατ. τηλέφωνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα- μια πτώση της τάξης του 1%.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, με τον Τιμ Κουκ, επικεφαλής της εταιρείας, να την αποδίδει σε μια «παύση», καθώς οι καταναλωτές περιμένουν το επόμενο iPhone. Όπως αναφέρει το BBC, η μετοχή της εταιρείας έπεσε σχεδόν 2%, αφού προηγουμένως είχε σημειώσει μεγάλη άνοδο, καθώς αναμένονταν καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, η Apple ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 4,6%, στα 52,9 δισ. δολάρια, λίγο πιο χαμηλά από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η πτώση των πωλήσεων iPhones αντισταθμίστηκε από τις υπηρεσίες, περιλαμβανομένου του Apple Pay, του iCould και του App store, που κατέγραψε 18% αύξηση πωλήσεων, στα 7 δισ. δολάρια. Ακόμη, ο Κουκ έκανε λόγο για βελτίωση των πωλήσεων στο Apple Watch, καθώς και τα AirPods και Beats.

Παρά την πτώση των πωλήσεων μονάδων, τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν 1%, στα 33,2 δισ. δολάρια, λόγω των ισχυρών πωλήσεων των μεγαλύτερων, πιο ακριβών iPhone 7 Plus.

Πάντως, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τη 10η επέτειο του iPhone, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως η εμφάνιση της νέας συσκευής θα ενισχύσει τις πωλήσεις. Σημειώνεται πως η Apple συνήθως παρουσιάζει τα νέα iPhones της τον Σεπτέμβριο.

Η νέα συσκευή ενδέχεται να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση, τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου και κυρτή οθόνη.