Raspberry Pi Zero: Πέντε δολάρια κοστίζει ο πιο φθηνός υπολογιστής

Μια ακόμα πιο προσιτή λύση για την ενασχόληση με τον προγραμματισμό και τις ηλεκτρονικές κατασκευές προτείνουν οι δημιουργοί του Raspberry Pi, με την άμεση διάθεση μιας νέας έκδοσης της δημοφιλούς οικογένειας υπολογιστών σε μέγεθος κάρτας, του Raspberry Pi Zero κόστους 5 δολαρίων, όταν τα προγενέστερα μοντέλα δεν ξεπερνούν τα 35 δολάρια.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Raspberry Pi Zero, ένας επεξεργαστής χρονισμένος στους χίλιους μεγάκυκλους που τον καθιστούν πιο αποδοτικό κατά 40% από το πρώτο Raspberry Pi, μνήμη RAM 512MB και υποδοχές για την κάρτα microSD με το λειτουργικό σύστημα Raspbian, και (αυτή τη φορά) mini-HDMI για την έξοδο βίντεο σε ανάλυση 1080p/60fps, και microUSB για δεδομένα και τροφοδοσία, στο μέγεθος μιας κάρτας διαστάσεων 6,5 x 3 εκατοστών με πάχος 5 χιλιοστά.

Το Raspberry Zero αναμένεται να αποτελέσει μια προσιτή επιλογή για την εκπαίδευση στον προγραμματισμό, με τη χρήση δημοφιλών εργαλείων όπως η Scratch, το Minecraft για εκπαιδευτικούς σκοπούς (και όχι μόνο) ή το Sonic Pi.

To Raspberry Pi Foundation ταυτόχρονα διαθέτει το 200 σελίδων περιοδικό του MagPi, με δώρο ένα Raspberry Pi Zero, αντί 5,99 λιρών (4 λίρες κοστίζει στην Αγγλία το Zero).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.