Samsung Gear VR Ιnnovator Edition: Εικονική πραγματικότητα στο Galaxy Note 4

Tην έναρξη της διάθεσης του Samsung Gear VR Innovator Edition στις ΗΠΑ στις αρχές του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Samsung, με σκοπό την παροχή εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας στο Galaxy Note 4.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η συσκευή, με τεχνολογία της Oculus, δημιουργεί μία «εντελώς νέα κατηγορία mobile».
«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με developers και συνεργάτες πάνω στη δημιουργία εκπληκτικών, προσβάσιμων εμπειριών εικονικής πραγματικότητας, που βοηθούν στο να κάνουμε mainstream την εμβύθιση της εικονικής πραγματικότητας μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια» δήλωσε ο Νικ ΝτιΚάρλο, αντιπρόεδρος και γενικός μάνατζερ του τμήματος Immersive Products and Virtual Reality.
Το Gear VR Innovator Edition «ενισχύει» την 5,7 ιντσών Quad HD Super AMOLED οθόνη του Galaxy Note 4, επιτρέποντας στους developers τη δημιουργία εμπειριών 360 μοιρών με γραφικά υψηλής ποιότητας. Πέρα από τους ψυχαγωγικούς του σκοπούς, η Samsung υπογραμμίζει ότι η συσκευή προσφέρεται για καινοτόμα χρήση και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση σε οχήματα ή αεροσκάφη, η υγεία, η παιδεία κ.α.
Παράλληλα με το λανσάρισμα του Gear VR Innovator Edition, η Oculus θα καταστήσει το Oculus Mobile SDK για το Gear VR διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους developers. Για την επίδειξη των δυνατοτήτων του Gear VR έχουν υπάρξει εγχειρήματα με μια ποικιλία συνεργατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δυνατότητα «πρόσβασης» στο εργαστήριο του Tony Stark των κινηματογραφικών Avengers της Marvel (εν όψει της κυκλοφορίας της νέας ταινίας, «Age of Ultron»), μια συνεργασία με το Cirque du Soleil Media (ζωντανή εμπειρία σε 360 μοίρες), το DreamWorks VR που επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με χαρακτήρες και υλικό της DreamWorks, παιχνίδια όπως το Protocol Zero και το Temple Run VR κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.