Smartphone που ξεδιπλώνεται και γίνεται tablet

Ένα smartphone που μεταμορφώνεται σε tablet, ξεδιπλώνοντας άλλα δύο τμήματα της οθόνης του που είναι διπλωμένα στο πίσω μέρος του, αποκάλυψε η Xiaomi.

Όπως αναφέρει το BBC, η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε το πρωτότυπο στο πλαίσιο ανάρτησης στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Όπως ανέφερε, η συσκευή έρχεται σύντομα και ζήτησε τη βοήθεια του κοινού για να του δώσει όνομα.

Η Samsung και η Royole έχουν παρουσιάσει τηλέφωνα με εύκαμπτες οθόνες, ωστόσο διπλώνονταν μόνο σε ένα σημείο.

Οι φήμες για την ύπαρξη της συσκευής είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν στις αρχές του μήνα, αφού ο δημοσιογράφος Έβαν Μπλας ανέβασε βίντεο στο Twitter, αν και δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πως ήταν πραγματικό. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε στο BBC πως το νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται και ο συνιδρυτής της, Μπιν Λιν, είναι αυθεντικό, χωρίς πάντως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Εκατομμύρια χρήστες έχουν δει το βίντεο κι έχουν κάνει σχόλια από τη στιγμή που ανέβηκε.

Οι αναδιπλούμενες οθόνες θεωρούνται ως ένα αρκετά καλό «στοίχημα» για τους κατασκευαστές φορητών συσκευών smartphone και tablets, καθώς φαίνονται ικανές να τις κάνουν να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές, εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία λίγο-πολύ τα περισσότερα κινητά και tablets μοιάζουν σε γενικές γραμμές ίδια εμφανισιακά. Ωστόσο, οι τιμές αυτών των συσκευών αναμένεται να είναι υψηλές, τουλάχιστον στην αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.