SpaceX: Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Falcon 9 με ερασιτέχνες αστροναύτες – Στο διάστημα η «Έμπνευση» του Έλον Μασκ

Έγραψε ιστορία ο Έλον Μασκ με την «Έμπνευσή» του. Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή στο διάστημα με συμμετέχοντες μόνο ερασιτέχνες αστροναύτες! Οι εικόνες από την εκτόξευση του πύραυλου Falcon 9 της SpaceX είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακές.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (16.09.2021) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» απλούς πολίτες ξεκίνησε για ένα φιλόδοξο ταξίδι στο διάστημα.

Ο πύραυλος απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), στην πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται κάτι τέτοιο και γι’ αυτό στη Φλόριντα γράφτηκε ιστορία.

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή που φέρει τον τίτλο Inspiration4 («Έμπνευση4») είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

       

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

The Inspiration 4 civilian crew aboard a Crew Dragon capsule and SpaceX Falcon 9 rocket launches from Pad 39A at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, September 15, 2021. REUTERS/Joe Skipper TPX IMAGES OF THE DAY

 

Αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα, και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.