Streaming παιχνιδιών του Playstation 4 σε smartphones και tablets της Sony

Tη δυνατότητα streaming παιχνιδιών του Playstation 4 παρέχει η Sony στα νέα της smartphones και tablets (Z3).
Οι κάτοχοί τους θα μπορούν να συνδέσουν τις εν λόγω συσκευές σε υπάρχοντα χειριστήρια του PS4 μέσω ειδικού mount για να παίζουν παιχνίδια που «τρέχουν» στην κονσόλα. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η εν λόγω δυνατότητα «remote play» υπήρχε μόνο στο Playstation Vita. Σύμφωνα με ειδικούς, το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να βοηθήσει τις συσκευές της Sony να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες Android συσκευές, την στιγμή που στη συγκεκριμένη «αρένα» σημειώνεται εξαιρετικά έντονος ανταγωνισμός.
Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα smartwatch και ένα fitness tracker σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της έναρξης της Ιfa στο Βερολίνο.
Τα Ζ3, Ζ3 Compact και Z3 Tablet Compact βασίζονται σε wi-fi link για την επικοινωνία και τον έλεγχο του PS4. Κατά την εταιρεία το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα είναι ελκυστικό για gamers οι οποίοι αναγκάζονται να μοιράζονται τη χρήση της τηλεόρασης στο σαλόνι.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Z3 smartphone περιλαμβάνονται ένα ειδικό χαρακτηριστικό «face in», που επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει τη θέα από την πίσω κάμερα των 20,7 megapixel και να εισάγει μία selfie που λαμβάνεται ταυτόχρονα από την εμπρόσθια, των 2,2 MP, καθώς και μία multi-cam λειτουργία που συνδυάζει την εικόνα από τρεις διασυνδεδεμένες συσκευές Xperia σε ένα ενιαίο βίντεο. Παράλληλα, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα δημιουργίας ζωντανής μετάδοσης video stream στο YouTube. H οθόνη είναι των 5,2 ιντσών (4,6 για το Compact), και ο επεξεργαστής είναι Snapdragon 801. To λειτουργικό είναι το Android 4.4.4 KitKat και η μνήμη είναι των 3 GB.
Στη λίστα των συσκευών που παρουσιάστηκαν συμπεριλαμβάνεται και το Smartband Talk: πρόκειται για ένα αδιάβροχο μπρασελέ που παρακολουθεί τη φυσική δραστηριότητα του χρήστη και έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας τριών ημερών. Παράλληλα λειτουργεί ως μικρόφωνο εξ αποστάσεως και ηχείο για τηλέφωνα Android με τα οποία συνδέεται μέσω Bluetooth. Όσον αφορά στο SmartWatch 3, είναι το πρώτο ρολόι της Sony με Android Wear, το οποίο είναι σχεδιασμένο για μικρές οθόνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.