Θαλάσσιο κοσμοδρόμιο για τουρίστες τους διαστήματος – Θα εκσφενδονίζουν αεροσκάφη στη στρατόσφαιρα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Space Perspective έστειλε αρχικά ένα αερόστατο γεμάτο επιβάτες στη στρατόσφαιρα με τον σχεδιασμό του Spaceship Neptune και τώρα ευελπιστεί να στείλει… «τουρίστες» στο διάστημα.

Επανήλθε, λοιπόν, αποκτώντας στόλο σκαφών που θα μετατρέψει σε Θαλάσσιο Κοσμοδρόμιο για το διάστημα, απ’ όπου θα εκτοξεύονται ή, θα εκσφενδονίζονται διαστημικά σκάφη – και θα επιστρέφουν εκεί – τα οποία θα μεταφέρουν κόσμο πάνω από τη Γη, στη στρατόσφαιρα.

Η εταιρεία βάφτισε το τιτανιαίων διαστάσεων σκάφος «MS Voyager»· είναι το πρώτο από τα πολλά σκάφη στα οποία θα επενδύσει, επιθυμώντας να εκτοξεύει από πολλές βάσεις στις θάλασσες του πλανήτη μας.

Το όνομα της πρώτης θαλάσσιας βάσης εκτόξευσης αποφασίστηκε ως φόρος τιμής στην αποστολή Voyager 1 Space Probe, η οποία κατόπιν αιτήματος του αστρονόμου Καρλ Σαγκάν, τράβηξε στις 14 Φεβρουαρίου του 1990 φωτογραφία της Γης από σημείο στο ηλιακό σύστημα.

«Αυτή η φωτογραφία, γνωστή σήμερα ως “Pale Blue Dot”, ήταν η πηγή έμπνευσης για το φερώνυμο βιβλίο του Σαγκάν και για την έκκλησή του να διαφυλάσσουν και να περιποιούνται με στοργή οι άνθρωποι την αχνογάλαζη κουκίδα, το μόνο σπίτι που ανέκαθεν ξέρουμε – φράση που αντηχεί στην αποστολή της Space Mission σήμερα» σημειώνει η εταιρεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.