Τι θα γίνει αν βάλουμε ανάποδα το PIN μας στο ATM;

Λέγεται ότι αν κάποιος εισάγει τον αριθμό PIN του ανάποδα στο ATM, τότε ειδοποιείται η αστυνομία, μέσω του σήματος κινδύνου και η μέθοδος αυτή απότελεί έναν τρόπο υπεράσπισης σε περίπτωση ληστείας.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει αφού υπάρχει μόνο ως φήμη, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από την Αμερική περισσότερο από δέκα χρόνια πριν. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου από το 2010, δεν υπήρχαν ποτέ τέτοια συστήματα στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.Η αναφορά μάλιστα έκανε λόγο για ενίσχυση του κινδύνου του χρήστη, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο μιας ενδεχόμενης κατάστασης ληστείας. Επίσης, θα αυξάνονταν οι λανθασμένοι συναγερμοί για την αστυνομία.

Η συγκεκριμένη ιδέα του ανάποδού PIN όμως έχει μια βάση. Ο Joseph Zingher, ένας επιχειρηματίας από το Σικαγο, είχε εφεύρει ένα SafetyPIN σύστημα, που θα λειτουργούσε κατά αυτόν τον τρόπο.

Στην ουσία, εισάγοντας το PIN ανάποδα θα ενεργοποιούνταν μια κατάσταση “πανικού”, που θα έστελνε αθόρυβα το σήμα κινδύνου στην αστυνομία για το ενδεχόμενο έγκλημα. Ο Zingher προσπάθησε ιδιαίτερα να προωθήσει το σύστημα αυτό στις τράπεζες, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.Το 2009 είχε προταθεί νομοσχέδιο στην πολιτεία του Ιλινόι, με τον Γερουσιαστή του Los Angeles City, Greig Smith, θα δηλώνει υπέρ της εφαρμογής, όμως το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ.

Πηγή: Zougla.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.