Το ακριβότερο mobile internet στην Ευρώπη πληρώνουν οι Έλληνες

Έρευνα της βρετανικής Cable δείχνει ότι οι Έλληνες πληρώνουν με διαφορά το πιο ακριβό mobile internet στην Ευρώπη, ενώ οι Ουκρανοί το φθηνότερο.

Η Cable συνέλλεξε δεδομένα από 6.313 προγράμματα δεδομένων μέσα στο 2018, τα οποία δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης.

Για παράδειγμα, το 1GB κατά μέσο όρο κοστίζει στην Πολωνία €1,17, ενώ στη Γερμανία €6,14. Στη Γαλλία ο μέσος όρος είναι στα €2,64, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο €5,88. Η Ελλάδα έχει μακράν το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη με €28,88, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Ουκρανία με €0,45 ανά GB.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η Ινδία έχει τη φθηνότερη χρέωση με μόλις €0,23, ενώ τα ακριβότερα mobile data τα προσφέρει η Ζιμπάμπουε με €66,93/GB.

Οι ΗΠΑ είναι η 182η χώρα στην κατάταξη με αρκετά ακριβά -συγκριτικά- mobile data. Επίσης οι 4 από τις 5 πιο ακριβές χώρες ανήκουν στην Αφρική.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την βρετανική υπηρεσία δεδομένων, Cable, και αφορούν σε 230 χώρες. Η έρευνα δεν περιλαμβάνει δεδομένα από μερικές χώρες, όπως η Β. Κορεά και η Βενεζουέλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.