To Facebook προφυλάσσει την εικόνα προφίλ σας

Το Facebook ξεκίνησε την δοκιμή ενός νέου χαρακτηριστικού, το οποίο προστατεύει την εικόνα προφίλ σας, από άτομα που θέλουν να την αποθηκεύσουν και να την χρησιμοποιήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Αυτή τη στιγμή, το χαρακτηριστικό δοκιμάζεται στην Ινδία.
Αφορμή για την εφαρμογή του νέου feature ήταν μια έρευνα στην Ινδία, η οποία έδειξε ότι πολλές γυναίκες αποφεύγουν να βάλουν εικόνα προφίλ, φοβούμενες ότι κάποιος μπορεί να την κατεβάσει και να την χρησιμοποιήσει.

Οι χρήστες του Facebook, που ζουν στην Ινδία μπορούν με τη βοήθεια ενός step-by-step οδηγού να επιλέξουν την ενεργοποίηση του “picture guard”. Όταν επιλέξουν τον “φύλακα”, άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάσουν την εικόνα προφίλ, να κάνουν share ή να την στείλουν μέσω μηνύματος.Όσοι δεν είναι στη λίστα των φίλων, δεν θα μπορούν να κάνουν κανένα tag στην εικόνα προφίλ. Το Facebook θα εμφανίσει ένα μπλε περίγραμμα και μια ασπίδα γύρω από την εικόνα για να δείξει ότι είναι προστατευμένη. Επίσης, σε Android συσκευές το Facebook δεν θα επιτρέπει ούτε το screenshot της εικόνας προφίλ.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει αν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα έρθει και στις υπόλοιπες χώρες.

Πηγή: Techblog.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.