Το Gmail εμποδίζει πάνω από 100 εκατομμύρια απόπειρες κλοπής δεδομένων

Στο πλαίσιο του Μήνα Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity Awareness month) η Google μάς θυμίζει τη σημασία του να δημιουργούμε ασφαλείς διαδικτυακές εμπειρίες.

Ένα στοιχείο που τονίζει η Google είναι πως σε όλους τους λογαριασμούς της, αλλά και στα επιμέρους προϊόντα που λανσάρει υπάρχουν ενσωματωμένα μερικά χρήσιμα εργαλεία που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση: το Safe Browsing (Ασφαλής Πλοήγηση) προστατεύει πάνω από 4 δις συσκευές, το Gmail εμποδίζει πάνω από 100 εκατομμύρια απόπειρες κλοπής δεδομένων (phishing) καθημερινά, και το Google Play Protect σαρώνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα, εντοπίζοντας malware, ιούς και προβληματικά λογισμικά.

Σε κάθε λογαριασμό της Google έρχονται με ευκολία στο προσκήνιο όλες οι απαραίτητες ειδοποιήσεις ασφαλείας, τόσο στο Android όσο και σε άλλες συσκευές που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες της Google. Σύντομα, αναμένεται η παρουσίαση ενός ανασχεδιασμένου συστήματος ειδοποιήσεων, μαζί με ένα νέο τρόπο αποστολής των ειδοποιήσεων αυτών στον τελικό χρήστη, ώστε εκείνος να αντιδρά άμεσα και να εξαλείφει τις όποιες δυσλειτουργίες ή απειλές. Συγκεκριμένα, όποτε προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας, θα στέλνεται αυτόματα ειδοποίηση μέσα από την εφαρμογή της Google που χρησιμοποιείτε, με οδηγίες για το τι να κάνετε – χωρίς να πρέπει να κοιτάτε κάθε τόσο τα email σας ή τις ειδοποιήσεις της συσκευής. Οι νέες αυτές ειδοποιήσεις δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.

Ο Google Assistant από τη μεριά του θα αποκτήσει το Guest Mode, το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί με μια απλή φωνητική εντολή, κάτι που θα οδηγήσει τις αλληλεπιδράσεις με το Assistant να πάψουν να αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας.

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, νέα συστήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας για το Google Workspace που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα, μαζί με νέα συστήματα προστασίας κωδικών στο Chrome.

Μέσα από τη διαρκή ενασχόληση με τους τομείς της διαδικτυακής ασφάλειας και τη συνδυαστική χρήση όλων των εξελιγμένων τεχνολογικών εργαλείων, η Google υπόσχεται υπηρεσίες και λογισμικό με υψηλά εχέγγυα ασφάλειας και αξιοπιστίας, σε ένα διασυνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος προκλήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.