To Google Maps δείχνει τα περιστατικά Covid-19 σε μια περιοχή

Σε μια εποχή που όλοι συζητούν για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Google με την εφαρμογή των χαρτών, έρχεται να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.

Με το Google Maps θα μπορεί να δει κανείς τον τελικό αριθμό περιστατικών της ασθένειας, καθώς και των θανάτων σε μια δεδομένη περιοχή που επιλέγει κανείς στο χάρτη, μαζί με μία πρόβλεψη για το προσεχές εφταήμερο, κυρίως αναφορικά με την τάση ανόδου ή καθόδου των κρουσμάτων. Είναι προφανές ότι πίσω από τις ενδείξεις αυτές υπάρχει το επιδημιολογικό μοντέλο που εφαρμόζεται σε κάθε χώρα, αλλά δεν μπορεί κανείς να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα όσα αναφέρονται στο Google Maps για να αποφασίσει να επισκεφθεί ή όχι μια περιοχή.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι στο Google Maps εμφανίζονται και οι κυβερνητικές οδηγίες που έχουν τεθεί σε ισχύ σε κάθε περιοχή, όπως είναι η καραντίνα ή άλλοι περιορισμοί, προκειμένου να είναι επαρκώς ενημερωμένοι οι χρήστες του Google Maps.

To Google Maps μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο, αφού πέρα από την αναφορά σε τοπικούς περιορισμούς, υπάρχουν κατά τόπους πληροφορίες για τη γεωγραφική τοποθεσία των εξεταστικών κέντρων Covid-19, μαζί με οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να φτάσει σε αυτά. Ένα άλλο στοιχείο που σχετίζεται με την πανδημία είναι η δημοσιοποίηση της πληροφορίας αναφορικά με το πόσο μεγάλος είναι ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν οι χρήστες σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να αποφεύγουν τις γραμμές εκείνες στις οποίες οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι.

Τα νέα χαρακτηριστικά θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής Google Maps σε κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε όλες τις χώρες του κόσμου, με τα στοιχεία να ενημερώνονται κατά τόπους από τους αρμόδιους φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.