To Google Maps θα προτείνει και πιο οικολογικές διαδρομές

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία πλοήγησης σχεδιάζει νέα δρομολόγια με κριτήριο τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε πως θα προσθέσει μια νέα επιλογή στους χάρτες της. Η οποία δεν θα βελτιστοποιεί χρονικά ή χιλιομετρικά τη διαδρομή αλλά με βάση οικολογικά κριτήρια και λαμβάνοντας πληροφορίες τεχνητής νοημοσύνης σχετικά με το κυκλοφοριακό, την μορφολογία των δρόμων κ.α..

Συγκεκριμένα, η νέα λειτουργία θα δρομολογεί κάθε προορισμό λαμβάνοντας υπόψη τη μικρότερη δυνατή εκπομπή ρύπων προς όφελος του περιβάλλοντος. Η επιλογή της θα προστεθεί στο μενού με τα κριτήρια για διαδρομή με ή χωρίς διόδια, αποφυγή αυτοκινητόδρομων κ.α.

Η Google εκτιμά πως η νέα επιλογή για την χάραξη της πιο «πράσινης» διαδρομής θα έχει ως όφελος περίπου ένα εκατομμύριο τόνους λιγότερες εκπομπές CO2 το χρόνο, ένα νούμερο που αντιστοιχεί στην κίνηση περίπου 200.000 αυτοκινήτων στους δρόμους.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε η νέα επιλογή θα είναι αρχικά διαθέσιμη για τους χρήστες στις ΗΠΑ και στη συνέχεια για την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες.

Πέρα από τη νέα οικολογική επιλογή που εκτός του περιβαλλοντικού όφελος θα εξοικονομεί καύσιμο/ χρήμα για τον κάθε οδηγό, στο Google Maps έχει προστεθεί και μια νέα για ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ. Αρχικά η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη για 300 πόλεις και αργότερα θα επεκταθεί σε περισσότερες.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.