Το iFixit αποκαλύπτει τι κρύβει το MacBook Air στο εσωτερικό του

Τη συνηθισμένη διαδικασία του teardown ακολούθησε το iFixit για το άρτι αφιχθέν MacBook Air της Apple, για να μπορέσουμε να δούμε τι υπάρχει πίσω από την εξωτερική εμφάνιση.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αναλυτική ματιά στο εσωτερικό του MacBook Air πιστοποιεί ότι το πληκτρολόγιο έχει μεγαλύτερο πλάτος κατά μισό χιλιοστό περίπου, όπως τονίζει στη σχετική του αναφορά και το Engadget, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει όσους θέλουν να πληκτρολογούν μεγάλα κείμενα εν κινήσει. Συνολικά, η εμπειρία χρήσης του πληκτρολογίου είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και φαίνεται ότι η εσωτερική ματιά στο MacBook Air το επιβεβαιώνει.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τη μελέτη του iFixit είναι ότι η διαδικασία επισκευής του νέου laptop μπορεί να είναι αρκετά πιο εύκολη, ειδικά όσον αφορά στο trackpad, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με το παρελθόν. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την μπαταρία, καθώς έχουν αφαιρεθεί κάποια καλώδια που υπήρχαν κάτω από το trackpad και πάνω από το διαμέρισμα της μπαταρίας, δημιουργώντας συνθήκες πολύ πιο εύκολης πρόσβασης σε αυτά τα σημεία. Μάλιστα, το iFixit τονίζει ότι η διαδικασία επισκευής δεν γίνεται μόνο πιο εύκολα στο νέο μοντέλο, αλλά και πιο γρήγορα, λόγω όλων αυτών των παρεμβάσεων.

Συνολικά, κυρίως λόγω του πολύ λεπτού προφίλ και των συμπαγών διαστάσεων, η συνολική βαθμολογία που δίνει το iFixit στο νέο MacBook Air παραμένει χαμηλή, στο 4 με άριστα το 10, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στη βαθμολόγηση του iFixit το νέο μοντέλο κερδίζει μία μονάδα σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάτι που θεωρείται μεγάλη βελτίωση για ένα λεπτό φορητό υπολογιστή, του οποίου η βασική επιδίωξη είναι να διατηρήσει το λεπτό του προφίλ και το χαμηλό του βάρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.