Το νέο αναδιπλούμενο μοντέλο της Huawei είναι γεγονός

Μπορεί ο κορωνοϊός να ήταν η αιτία να ακυρωθεί το Mobile World Congress, αλλά οι ανακοινώσεις νέων προϊόντων είναι εδώ.

Η Huawei αποφάσισε να παρουσιάσει το Mate Xs, το οποίο αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας στα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη, τα οποία επιστρέφουν δυναμικά. Το νέο Huawei έχει στο εσωτερικό του το νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 990, ο οποίος λειτουργεί σε δίκτυα 5ης γενιάς. Ο επεξεργαστής αυτός έχει συχνότητα λειτουργίας τα 2.86 GHz. Στην περίπτωση του Mate Xs έχει δοθεί έμφαση στον τρόπο με τον οποίο είναι ενωμένες οι δύο οθόνες, ενώ όταν το τηλέφωνο είναι αναδιπλωμένο, προκύπτει μία οθόνη συνολικής διαγωνίου 8 ιντσών. Όταν είναι κλειστό το τηλέφωνο, υπάρχει μία κύρια οθόνη διαγωνίου 6.6 ιντσών και μία δευτερεύουσα με διαγώνιο 6.38 ιντσών.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι του imaging, καθώς η κύρια κάμερα έχει τεχνολογία SuperSensing Leica Quad, με έναν φακό στα 40 Megapixel, έναν ευρυγώνιο στα 16 Megapixel, έναν τηλεφακό στα 8 Megapixel και μία κάμερα 3D Depth Sensing. Το ίδιο σύστημα καμερών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυτοφωτογράφηση, λόγω του αναδιπλούμενου χαρακτήρα της συσκευής. Το νέο μοντέλο μπορεί να συνδυαστεί άνετα με έναν από τους φορητούς υπολογιστές της οικογένειας MateBook για άμεση ανταλλαγή δεδομένων και έλεγχο αμφότερων των συσκευών από μία οθόνη.

Στο θέμα του λογισμικού, υπάρχει Android στη θέση του λειτουργικού συστήματος, με το EMUI 10.0.1, το οποίο περιλαμβάνει και το Huawei AppGallery, το κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας, που προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση έναντι του καθιερωμένου Google Play Store. Το Huawei Mate Xs δεν θα μπορούσε να είναι μία προσιτή σε κόστος συσκευή, καθώς αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ ενός tablet και ενός smartphone. Έτσι, η ενδεικτική τιμή πώλησης του στις αγορές της Ευρώπης είναι τα 2.499 ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και η ευρωπαϊκή του πορεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.