Βιομηχανικοί εξωσκελετοί από τη γερμανική Ottobock

Η γερμανική Ottobock, κατασκευάστρια τεχνητών μελών, πρόκειται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα να πουλά έναν μηχανικό εξωσκελετό που διευκολύνει τη χειρωνακτική εργασία για τους εργάτες, σε μια κίνηση που θα τη φέρει σε έναν χώρο όπου οι «παίκτες» – τόσο βιομηχανικοί κολοσσοί, όσο και startups- ολοένα και αυξάνονται.

Η 99 ετών εταιρεία, που είχε αρχίσει φτιάχνοντας προσθετικά μέλη για βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επιδιώκει να βρει και αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Reuters, έχει δοκιμάσει το Paexo, έναν εξωσκελετό για το άνω μέρος του σώματος, που είναι σχεδιασμένος για να περιορίζει τη σωματική καταπόνηση για εργάτες που εργάζονται κρατώντας τα χέρια τους ψηλά- συσκευή που δοκιμάστηκε από 30 εργάτες σε εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα. Το 80% εξ αυτών είπαν πως θα σύστηναν τον εξωσκελετό σε τσυναδέλφους ους, οπότε η Ottobock είναι σε στάδιο συνομιλιών με τη Volkswagen για ευρύτερη παραγωγή και χρήση του, σύμφωνα με τον Σένκε Ρέσινγκ, στέλεχος της εταιρείας. Η Volkswagen ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης του θέματος πριν προχωρήσει σε παραγωγή.

Οι εξωσκελετοί άρχισαν να αναπτύσσονται κυρίως για ιατρική και στρατιωτική χρήση, ωστόσο καθώς οι εργάτες γηράσκουν, οι πωλήσεις εξωσκελετών αναμένεται να φτάσουν τα 1,76 δισ. δολάρια το 2028 από τα 67,29 δισ. δολάρια όπου βρίσκονται σήμερα, σύμφωνα με τον Ρίαν Γουΐτον, αναλυτή της ABI Research. Αυτό αντιστοιχεί σε 126.000 μονάδες το 2028, συγκριτικά με 3.900 φέτος.

Η Ottobock σχεδιάζει το λανσάρισμα του Paexo την Πέμπτη, και, πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία, στοχεύει και στους τομείς της αεριοδιαστημικής, της ναυτιλίας, της οικοδομής και αλλού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.