VR ταξίδι σε μια υποθαλάσσια βιομηχανική ζώνη

Τα υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ανοιχτά της Βραζιλίας, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι «κρυμμένα» σε μεγάλα βάθη, κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού χαμηλών θερμοκρασιών. Μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κόσμου ήταν απρόσιτο για τους ανθρώπους, πέρα από αυτούς οι οποίοι έφταναν στα βάθη της αβύσσου για εξερευνητικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα βαθυσκάφη.
Ωστόσο αυτό αλλάζει, καθώς εταιρείες του χώρου της ενέργειας σχεδιάζουν για το κοντινό μέλλον την εγκατάσταση ολόκληρων εργοστασίων στον πυθμένα της θάλασσας- υποθαλάσσιες ρομποτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες «εργάζονται» τηλεχειριζόμενα υποβρύχια σκάφη, οι οποίες θα μπορούσαν κάποια στιγμή να αντικαταστήσουν τις ιδιαίτερα δαπανηρές όσον αφορά στη λειτουργία τους σημερινές πλωτές πλατφόρμες.
Στο πλαίσιο της έναρξης της λειτουργίας του νέου ερευνητικού κέντρου της GE τον Νοέμβριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα τέτοιο υποθαλάσσιο εργοστάσιο από κοντά, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, από την άνεση και ασφάλεια της καρέκλας τους. Οι ερευνητές του κέντρου εργάζονται πάνω σε υποβρύχιες τεχνολογίες, και η GE συνεργάστηκε με την Oculus Rift (του γνωστού σετ εικονικής πραγματικότητας) τον σχεδιασμό ενός εκτενούς ταξιδιού/ περιήγησης σε μια τέτοια εγκατάσταση.
«Η εμπειρία του Oculus Rift μας παρείχε την ευκαιρία να πάμε τους επισκέπτες σε ξένη περιοχή, την οποία κανονικά δεν θα ήμασταν σε θέση να επισκεφθούμε» είπε η Κατρίνα Κρέγκγουελ, στέλεχος της GE. «Ταξιδεύοντας ένα μίλι κάτω στον βυθό του ωκεανού στα ανοιχτά της Βραζιλίας, η εμπειρία υπογραμμίζει το ακραίο περιβάλλον που πρέπει να αντέξει η υποβρύχια τεχνολογία, και είναι ένα όραμα σχετικά με το πώς θα λειτουργεί ένα υποθαλάσσιο εργοστάσιο στο μέλλον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.