Βρετανός δισεκατομμυριούχος θέλει να φτιάξει τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο

Η μπαταρία που κατασκεύασε η Tesla του Έλον Μασκ στη Νότια Αυστραλία δεν θα είναι για πολύ ακόμα η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς μια νέα, μεγαλύτερη κατασκευάζεται στο Πορτ Ογκούστα.

Όπως αναφέρει το ABC, την μπαταρία αυτή κατασκευάζει η Whyalla Steelworks του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Σαντζίβ Γκούπτα, που εξασφάλισε δάνειο 10 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση της πολιτείας μέσω του Renewable Technology Fund. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε επίσης μερίδιο στην Zen Energy,δημιουργώντας τη SIMEC Zen Energy.

Η εγκατάσταση των 120 MW/ 140 MWH είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Tesla, των 100/ 129 MWH, που κατασκεύασε η Tesla πέρυσι στο Τζέιμσταουν. Θα υποστηρίζει τη νέα ηλιακή φάρμα της Whyalla και θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή της, που θα αρχίσει αργότερα μέσα στο έτος.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Τζέι Γουέδεριλ, είπε πως θα επωφεληθεί ολόκληρη η κοινωνία της Νότιας Αυστραλίας: «Ξέρουμε πως περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια σημαίνει φθηνότερη ενέργεια, και για αυτό αυξήσαμε τον στόχο μας ως προς την ανανεώσιμη ενέργεια στο 75% και επίσης παρουσιάσαμε έναν νέο στόχο αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας στο 25%» είπε σχετικά.

«Αυτοί οι στόχοι θα επιταχύνουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές και θα μειώσουν τους λογαριασμούς για τους πολίτες της Νότιας Αυστραλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.