WannaCry: Έρευνες δείχνουν πιθανές σχέσεις με κυβερνοεγκληματίες που μιλούν κινεζικά

Νέες αναλύσεις υποδεικνύουν πως κυβερνοεγκληματίες που μιλούν κινεζικά ενδεχομένως να βρίσκονταν πίσω από το διαβόητο ransomware WannaCry που επηρέασε χιλιάδες οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το BBC, ερευνητές της Flashpoint εξέτασαν τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο μήνυμα/ σημείωμα για «λύτρα», και εκτιμούν πως η η χρήση σωστής γραμματικής και στίξης μόνο στις κινεζικές «εκδόσεις» του μηνύματος υποδεικνύει πως αυτοί που το έγραψαν μιλούσαν άπταιστα κινεζικά, σε επίπεδο μητρικής γλώσσας. Αντίθετα, οι μεταφρασμένες εκδόσεις του μηνύματος φαίνονται να είχαν περάσει από αυτόματη μετάφραση.

Το μήνυμα για λύτρα του WannaCry εμφανιζόταν σε 28 διαφορετικές γλώσσες, αλλά μόνο η κινεζική και η αγγλική έκδοσή του φαίνονταν να έχουν γραφτεί από ανθρώπους- αν και στην αγγλική υπήρχαν επίσης κάποιες «παραφωνίες» στη σύνταξη.

Το WannaCry, στο πλαίσιο της διεθνούς κλίμακας κυβερνοεπίθεσης, μόλυνε πάνω από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες, επηρεάζοντας υπολογιστές κυβερνήσεων, υγειονομικών συστημάτων και εταιρειών. Κάποιες προηγούμενες αναλύσεις του λογισμικού είχαν δείξει πως ενδεχομένως να είναι υπεύθυνοι εγκληματίες στη Βόρεια Κορέα, ωστόσο οι ερευνητές της Flashpoint σημειώνουν πως η κορεατική έκδοση του μηνύματος ήταν μια κακή μετάφραση του αγγλικού κειμένου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.