Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αθήνα και οι μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να κάνουν την αίτησή τους online μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για έκτη χρονιά από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι ομάδες των μαθητών θα κληθούν να προτείνουν ρομποτικές κατασκευές και λύσεις, γύρω από ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση, κ.ά.. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προετοιμασίας τους ενόψει του διαγωνισμού, οι μαθητές θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα, η δημιουργική σκέψη και η επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ταυτόχρονα, μέσω της μεθοδολογίας STEM, θα κατανοήσουν στην πράξη τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς.

«Κάθε χρόνο η συμμετοχή στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αλλά και η ποιότητα των ομάδων αυξάνεται. Για άλλη μια χρονιά είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα φέρουν εντυπωσιακές λύσεις σε προβλήματα και θα εργαστούν ομαδικά και οργανωμένα για αυτά. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να εξοικειωθούν εμπράκτως με την εκπαίδευση STEM και με την τεχνολογία», ανέφερε ο πρόεδρος του WRΟ Hellas, Ιωάννης Σομαλακίδης.

Η Cosmote, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas τα τελευταία έξι χρόνια, προωθεί τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα ελληνικά σχολεία και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών.

«Στην Cosmote πιστεύουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους με αφετηρία τα παιδιά. Γι’ αυτό ήμασταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επενδύσαμε στο STEM και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενιών. Με χαρά βλέπουμε ότι κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι μαθητές στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική, ενισχύοντας τις γνώσεις αλλά και σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον τους, όπως η ομαδικότητα, η αντίληψη και η επινοητικότητα», δήλωσε ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote από το 2014 έως σήμερα:

• Οι συμμετοχές των μαθητών από όλη την Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει τις 18.000, ενώ πάνω από το 20% των ελληνικών σχολείων συμμετέχουν στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

• Περισσότεροι από 1.500 εκπαιδευτικοί παρακολουθούν κάθε χρόνο τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στην εκπαιδευτική ρομποτική.

• Έχουν αναπτυχθεί online βιβλία κατάρτισης για εκπαιδευτικούς σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική.

• Έχουν διατεθεί δωρεάν περίπου 500 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής σε σχολεία της χώρας μας από την COSMOTE.

Οι θεματικές ενότητες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, θα διαγωνιστούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Για μαθητές Νηπιαγωγείου (4-5 ετών): «Μια βόλτα στην πόλη μου» (κατηγορία μη διαγωνιστικού χαρακτήρα)

• Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» και «Ποδόσφαιρο 2×2».

• Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Τα ποτάμια ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης» και «Κλιματική Αλλαγή»* και «Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

• Για μαθητές Γενικού Λυκείου (16-18 ετών): «Τρίλιζα», «Κλιματική Αλλαγή»* και «Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου).

• Για μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου (16-20 ετών): «Αγροτική παραγωγή και τυποποίηση».

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων θα διεξαχθούν δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, αλλά και με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στις 14 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα εκπαιδευτικά σενάρια από ολοκληρωμένα projects προηγούμενων διαγωνισμών, τα οποία είναι διαθέσιμα στο site του WRO Hellas.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.