Yπέρ της «ουδετερότητας του Διαδικτύου» o Oμπάμα

Θέση υπέρ της ουδετερότητας του Διαδικτύου (net neutrality), η οποία υπαγορεύει πως όλα τα δεδομένα διακινούνται με την ίδια προτεραιότητα, πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με δημόσια τοποθέτησή του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου (http://www.whitehouse.gov/net-neutrality) .
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, η ανοιχτή πρόσβαση στο Ίντερνετ θα έπρεπε να θεωρείται βασικό δικαίωμα το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες, και ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει σύστημα προτεραιότητας/ ιεράρχησης μέσω πληρωμής, που θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση υπηρεσιών οι οποίες δεν θα πλήρωναν το κάτι παραπάνω.
Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει διαμάχη πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς υπάρχουν σχέδια για τον τερματισμό της net neutrality, προκειμένου εταιρείες να μπορούν να ανοίξουν διαδικτυακές «οδούς ταχείας κυκλοφορίας» για δεδομένα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ να περιορίσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση ή να επιλέγουν ʽνικητέςʼ και ʽχαμένουςʼ στην online αγορά υπηρεσιών και ιδεών» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος Ομπάμα, τονίζοντας ότι η ουδετερότητα του Διαδικτύου είναι ενσωματωμένη στην ίδια τη φύση του από τη δημιουργία του ακόμα, και έχει υπάρξει απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αύξηση της επιρροής του.
Παράλληλα, κάλεσε την FCC (Federal Communications Commission» να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που συνιστούν εκατομμύρια σχόλια στην ιστοσελίδα της υπέρ της net neutrality και να εφαρμόσει τους «ισχυρότερους δυνατούς κανόνες» για την προστασία της εν λόγω αρχής. Επίσης υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η τοποθέτησή του είναι απλά μια πρόταση και ότι η FCC θα έχει τον τελικό λόγο όσον αφορά στο ζήτημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.