Υβριδική υπηρεσία οικονομικών συμβουλών, που παρέχονται από ανθρώπους και υπολογιστές

Μία υβριδική υπηρεσία που συνδυάζει τεχνολογία αυτόματης διαχείρισης επενδύσεων με ανθρώπους- συμβούλους λάνσαρε η Charles Schwab Corp.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία, που ονομάζεται Schwab Intelligent Advisory, παρέχει στους πελάτες χρηματοοικονομικά και επενδυτικά σχέδια, απεριόριστη πρόσβαση σε ανθρώπους συμβούλους μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης και ένα portfolio επενδύσεων το οποίο διαχειρίζονται αλγόριθμοι υπολογιστή. Η υπηρεσία απευθύνεται σε πελάτες με τουλάχιστον 25.000 δολάρια για επενδύσεις και περιλαμβάνει επίσης μια online πλατφόρμα που επιβλέπει τους οικονομικούς στόχους και τα σχέδια συνταξιοδότησης, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η χρέωση στα assets είναι 0,28%, με μέγιστο τριμήνου τα 900 δολάρια.

Όπως σημειώνει το Reuters, η υπηρεσία αυτή παρουσιάζεται λιγότερο από δύο μήνες αφού η Betterment LLC, μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες online wealth managers που είναι γνωστές ως robo-advisers, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει δύο παρεμφερείς υβριδικές υπηρεσίες, με ελάχιστες επενδύσεις των 100.000 και των 250.000 δολαρίων. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα «στροφή» προς τους ανθρώπους- συμβούλους, καθώς οι robo-advisers επικεντρώνονταν μέχρι τώρα στον αυτοματισμό για να «πιάνουν» πελάτες χαμηλότερων οικονομικών δυνατοτήτων, για τους οποίους εθεωρείτο πως θα είναι πολύ δαπανηρό να χρησιμοποιηθούν άνθρωποι σύμβουλοι.

Παρόμοιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει να παρέχουν και από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εγείροντας προβληματισμούς για το αν μικρότερες robo-advisers είναι σε θέση να επιβιώσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.