Ανδ. Παπαμιμίκος: «Κακόγουστο αστείο» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή

Υπέρμαχος της ξεκάθαρης λειτουργίας των θεσμών στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως την κατάλληλη στιγμή ο πρωθυπουργός θα προτείνει «ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές» και πως «μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει»
Ο γραμματέας της Ν.Δ. έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή ανωμαλία», τονίζοντας πως στο Κοινοβούλιο θα αποφασίσει κανείς «αν θέλει σταθερότητα ή αν θέλει ανωμαλία, αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή αν θέλει να γυρίσουμε στο χθες».
Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παπαμιμίκος τη χαρακτήρισε ως «ένα κακόγουστο αστείο».
«Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του Προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας. Κάνει έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου όταν βγαίνει εδώ και καιρό και λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καν για πρόεδρο και, όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», τάζει τα πάντα. Ο λαός δεν θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν», είπε χαρακτηριστικά.