Θ. Πάγκαλος: Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι

Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι, όμως, δεν εφαρμόζονται υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του, στην οποία παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, εξαιτίας της δήλωσής του ότι «δεν θα υπάρξουν απολύσεις στους ΟΤΑ».
Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαροι νόμοι, οι οποίοι, όμως, δεν εφαρμόζονται με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί μία «τεράστια κοινωνική αδικία εις βάρος των τίμιων και των αδυνάτων».
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα δεικτικός έναντι του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, εξαιτίας της δήλωσης του τελευταίου ότι «όσο εγώ είμαι υπουργός δεν θα γίνουν απολύσεις στους ΟΤΑ».
Υποστήριξε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, τονίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς πρέπει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει: κυβερνά ο Σαμαράς ή ο Ντινόπουλος;»
Παράλληλα επεσήμανε ότι ήταν αντίθετος με τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά το σημαντικότερο ήταν να γίνει αξιολόγηση των στελεχών της. «Αν έχει ανθρώπους που δεν έχουν καν το απολυτήριο της μέσης εκπαίδευσης, έπρεπε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν. Γιατί με απολυτήριο δημοτικού δεν μπορείς να κάνεις τον αστυνομικό σε πόλεις που το 80% του πληθυσμού έχει απολυτήριο μέσης εκπαιδεύσεως. Δεν είμαστε πια σε εποχή αγροφυλάκων», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.