Δεν βλέπει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης

Σε άλλη «γραμμή» από τον υπουργό Αμυνας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ.Αβραμόπουλο κινείται ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, σε ό,τι αφορά το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. Σε αντιδιαστολή με τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Βορίδης δεν βλέπει ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Αμυνας σχολίασε: «Θα έχουν μείνει δύο κόμματα στη Βουλή; Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει… Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει καθαρά την πολιτική των συμμαχιών του: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει κάνει αναφορές δεν ακουω καθαρή θέση συνεργασιών» παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Την Κυριακή, ο Δ.Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στην Real News έστειλε σήμαγια κινήσεις σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδας» και «κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».

«Αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος είναι προς τη θετική κατεύθυνση» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. «Αν κάποτε γίνουν εκλογές και κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία, λογικό δεν είναι ότι θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαδικασία των εντολών; Τι να βγει να πει ο κ. Σαμαράς; “Εγώ αποκλείεται”;» σημειώσε η κ. Πιπιλή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές έδιναν έμφαση στον «προσωπικό χαρακτήρα» της θέσης Αβραμόπουλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι προτροπές του υπουργού Αμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ για αναζήτηση κοινής πορείας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαγορεύονται από την κομματική ηγεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.