Διυπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράτυπη μετανάστευσης

Τις ενέργειες μέσω των οποίων θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης των γενικών γραμματέων των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, με τους συμμετέχοντες να υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης πρακτικών λύσεων, καθώς οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα οδηγούν αναπόφευκτα στην ένταση των μεταναστευτικών ροών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:
Οι διαδικασίες και οι υποδομές υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η σύλληψή τους.
Η προώθηση ενεργειών σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά την αποτύπωση των διαδικασιών των εμπλεκομένων καθώς και των συνεργειών μεταξύ των υπηρεσιών για τον εντοπισμό των αναγκαίων διοικητικών και ρυθμιστικών παρεμβάσεων. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι υφιστάμενες ελλείψεις.
Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει:
Κατάρτιση Οδικού Χάρτη ενεργειών επίτευξης των στόχων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Συγκρότηση διαρκών Επιτροπών από υπηρεσιακούς παράγοντες, ανά τομέα δράσης
Συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων σε στελέχη, πληροφορίες και υλικό προς διευκόλυνση των εργασιών των διαρκών Επιτροπών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.