Εισηγήσεις για αντικατάσταση της προφυλάκισης Στ. Μπούκουρα με όρους

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα με περιοριστικούς όρους εισηγούνται δύο εισαγγελείς.
Ο βουλευτής, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή μετά την απαγγελία κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον του, πλέον αναμένει την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που θα αποφανθεί με βούλευμά του αν θα είναι, ή όχι, το επόμενο διάστημα ελεύθερος.
Η πρώτη εισαγγελική πρόταση για τον βουλευτή προς το δικαστικό συμβούλιο είναι της εισαγγελέως Αικατερίνης Ψύρη, η οποία ζητά να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο κ. Μπούκουρας για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Η εισαγγελέας προτείνει, αντί της προφυλάκισης, την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και την επιβολή του περιοριστικού όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ευνοϊκή για τον κατηγορούμενο βουλευτή είναι επίσης και η πρόταση που υπέβαλε στο συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση, ή μη, της κράτησης του κ. Μπούκουρα εν όψει συμπλήρωσης του πρώτου εξαμήνου κράτησης, η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου. Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μη συνεχιστεί η κράτηση και σε αντικατάσταση να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.
Ο Στάθης Μπούκουρας είναι ο πρώτος από τους προφυλακισμένους βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τον οποίο κατατέθηκαν θετικές στην αποφυλάκιση εισαγγελικές προτάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.