Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» πίσω από το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στις 25 Μαΐου, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστότοπο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επελέγη ως στόχος το ΠΑΣΟΚ, γιατί «όλα αυτά τα χρόνια στηριζόταν στην καταστολή», ενώ τώρα, ως συγκυβέρνηση, «δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση».
Η οργάνωση ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο αντιτρομοκρατικός νόμος, «να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».
«Αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που προετοιμάζει την εξόντωση όποιων κρατούμενων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της φυλακής. Τα σωφρονιστικά κολαστήρια είναι γεμάτα από πεινασμένους. Οι συνθήκες ζωής μέσα στις φυλακές χειροτερεύουν. Πολλοί αγωνιστές κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

ΠΑΣΟΚ
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι «παρεμβάσεις στο νομοθετικό έργο μέσω απειλών και πυροβολισμών, προς όφελος τρομοκρατών, δεν γίνονται αποδεκτές. Η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν απειλούνται».
Ειδικά για το κείμενο της προκήρυξης αναφέρει ότι «επιβεβαιώνει απλώς την ανάγκη ύπαρξης σωφρονιστικών καταστημάτων τύπου Γ’ με όλες τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αναμένουμε την καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας από όλα τα πολιτικά κόμματα, και από αυτά που δεν έκριναν σκόπιμο να το πράξουν την 25η Μαΐου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.