Θ. Πάγκαλος: Εκλογή ΠτΔ από πλειοψηφία με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη επίτευξης μίας πολιτικής συμμαχίας γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει από μία πλειοψηφία, η οποία θα περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να προέρχεται από την πολιτική το πρόσωπο που θα εκλεγεί και να διαθέτει «ευρύτερη κοινωνική απήχηση».
«Γιατί να μη βρούμε ένα τέτοιο πρόσωπο; Ας καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να το συζητήσουν, δεν έχουμε εμφύλιο πόλεμο», πρόσθεσε.
Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου παρατήρησε ότι «δεν μπορείς να αλλάζεις τον εκλογικό νόμο για να αρπάξεις την εξουσία» ανάλογα με το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Υποστήριξε δε ότι εκλογές θα πρέπει να γίνονται κάθε τετραετία και γι’ αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα που να δημιουργεί τις θεσμικές προϋποθέσεις ώστε να μη γίνονται συχνότερα.
Ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αυριανή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να προσέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μήπως βγει κανένας μητροπολίτης και τον αφορίσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.