ΚΚΕ: Επιδίωξή τους η οριστική κατάργηση της Κυριακής – αργίας

Την αντίδραση του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η υπουργική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή σε 10 περιοχές της χώρας.
Σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση «παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού».
Όπως υποστηρίζει, «πρόκειται για μέτρο που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του εμπορίου, που επιδιώκουν να αποσπάσουν και το τελευταίο κομμάτι της αγοράς που σήμερα καταλαμβάνουν οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η δήθεν πιλοτική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές είναι φτηνός ελιγμός για να περάσει η κατάργηση με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις και για να διευκολύνει τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που συνεχίζουν να στηρίζουν την μερική κατάργηση της αργίας της Κυριακής».
Τέλος, στην ανακοίνωση εκφράζεται η εκτίμηση πως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει «σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.