Με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος (μία ημέρα συζήτηση στην Επιτροπή, μία ημέρα συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια) προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο – σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.

Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου -όταν αρχίζει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα- αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.

Το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί εσωκομματικούς κραδασμούς κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα, με το βλέμμα στην κεντροαριστερή συμμαχία, ενώ στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αλλωστε, στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.