«Μικρή ΔΕΗ» και προαπαιτούμενα στο τραπέζι της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Στις 18:00 συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το σχέδιο νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ στο περιθώριο και του ενημερωτικού σημειώματος του ΠΑΣΟΚ μέσω του οποίου η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να ισχύσουν για το θέμα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, θυμίζοντας τους συγκεκριμένους οκτώ όρους.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο αν έχει αλλάξει κάτι στη συμφωνία των δύο κομμάτων και το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα, απαντά στο naftemporiki.gr, ότι η υπενθύμιση έγινε λόγω της καθυστέρησης να φτάσει στα χέρια των βουλευτών το σχέδιο νόμου, με δεδομένο ότι μεθαύριο Τετάρτη θα έρθει στην ειδική επιτροπή της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ζητά να ισχύσουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζόμενων ενταχθούν στη «μικρή ΔΕΗ», η τιμή πώλησης να είναι η πραγματική και όχι η χρηματιστηριακή και τα χρήματα τα οποία θα καταβάλει ο επενδυτής κατά την πώληση του 30% να πάνε στη μεγάλη ΔΕΗ κι όχι στο ΤΑΙΠΕΔ. Είναι θέματα τα οποία δύσκολα θα δεχθεί η τρόικα κι εκεί ακριβώς εδράζεται και η καθυστέρηση να δοθεί στους βουλευτές το σχέδιο νόμου.

Παράλληλα, στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των προαπαιτούμενων. Ήδη από τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα, τα οποία πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, που θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα, έχουν ψηφιστεί τα τρία και υπολείπονται άλλα τρία.

Στελέχη πάντως της κυβέρνησης σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ότι θα έρθουν στη Βουλή υπό τη μορφή διατάξεων σε ένα νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.