Ν.Αναστασιάδης: Τον Ιανουάριο βλέπει Πούτιν, απόψε μιλάει με Μπάιντεν

Αρχές Ιανουαρίου τοποθετείται η επίσκεψη του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, έπειτα από πρόσκληση του ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πολύ πιο σύντομα, απόψε το βράδυ, ο κ. Ανστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με θέμα -σύμφωνα με πληροφορίες- τις τουρκικές κινήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα το συντομότερο δυνατόν μετέφερε την Πέμπτη στον κύπριο πρόεδρο ο ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάντσι.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, κυπριακές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι στην συνάντηση Αναστασιάδη – Πούτιν, που γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Λευκωσία τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για τα δύο αυτά θέματα.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι μπορεί να προκύψουν αποτελέσματα και για τα δύο θέματα.

Κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα θα υπογραφούν τουλάχιστον τέσσερις συμφωνίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Πρώτο, θα υπογραφεί αμυντική συμφωνία, η οποία θα αφορά πρωτίστως διευκολύνσεις που θα προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως πληροφορούμαστε, οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Δεύτερο, θα υπογραφεί συμφωνία για θέματα οικονομίας. Θα προηγηθεί συνάντηση της μικτής υπουργικής επιτροπής Ρωσίας- Κύπρου.

Τρίτο, θα υπογραφεί συμφωνία για θέματα παιδείας, που αφορούν στην αναγνώριση πτυχίων.

Τέταρτο, θα υπάρξει συμφωνία για θέματα Δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.