ΟΗΕ: Διευκρινίσεις για δήλωση περί διαδικασίας «πάρε-δώσε» στο Κυπριακό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ, έπειτα από αναφορά του Μπαν Γκι-μουν για την αναγκαιότητα οι «δύο ηγέτες» στην Κύπρο να προχωρήσουν σε διαδικασία «πάρε-δώσε» για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, ο Μπαν Γκι-μουν, απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, υποστήριξε ότι «οι δύο ηγέτες έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα-κλειδιά. Βρίσκονται στο τραπέζι. Τώρα είναι θέμα επιλογής, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε – δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική αναφορά του Γενικού Γραμματέα δυσαρέστησε τη Λευκωσία, που ζήτησε εξηγήσεις και διόρθωση, κάτι που αποδέχθηκε η Γραμματεία του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του Μπαν Γκι-μουν, κ. Ντουζαρίκ, σε διευκρινιστική δήλωση ανέφερε: «Μου ζητήσατε διευκρίνιση πάνω στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα. Μπορώ να σας πω ότι ο ΓΓ αναφερόταν στις προετοιμασίες των ηγετών για την επόμενη φάση των συνομιλιών. Ενώ δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για το αποψινό δείπνο των ηγετών στη Λευκωσία με τον ειδικό σύμβουλο, ο σκοπός είναι να συζητηθεί σε επίπεδο ηγετών το πώς θα προχωρήσουμε εμπρός τη διαδικασία, στη βάση της Κοινής Διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Η φάση του πάρε – δώσε θα είναι η τελική φάση που οδηγεί στη διαδικασία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.