Ονομαστική ψηφοφορία στις 5 Αυγούστου για ρυθμίσεις του δασικού νομοσχεδίου

Ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 36 του δασικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου (ώρα 19:00) στη Βουλή, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο 36 αφορά τουριστικές εγκαταστάσεις, λατομεία και μεταλλεία που «εξαιρούνται από την απαγόρευση υπαγωγής στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτιρίων από τη διαδικασία αδειοδότησης δόμησης κτιριακών εγκαταστάσεων», καθώς και ρυθμίσεις για τους υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές Δόμησης και τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Η τροπολογία προβλέπει, κατ’ εξαίρεση, επιτρεπτές επεµβάσεις στα δάση, τις δασικές και τις δηµόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις, για λόγους δηµοσίου συµφέροντος.

Την ίδια ώρα στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων του δασικού νομοσχεδίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις και κατέθεσε νέες βελτιωτικές αλλαγές. Η αντιπολίτευση, ωστόσο, καταλογίζει στην κυβέρνηση φωτογραφικές διατάξεις για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε απλά διαπιστώσεις και να βλέπουμε φαντάσματα, αλλά να επιλύουμε προβλήματα. Αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα το νομοσχέδιο. Να προστατεύσει και το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον και παράλληλα να ενισχύσει την επενδυτική ανάπτυξη και να βγάλει από την ομηρία χιλιάδες συμπολίτες μας, στους οποίους η Πολιτεία έδωσε νόμιμα δικαιώματα» υπογράμμισε ο κ. Ταγαράς.

Έμφαση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός στις νέες ρυθμίσεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, τονίζοντας ότι παράλληλα ενισχύονται περισσότεροι από 7.500 μικροί και φθίνοντες οικισμοί, σε όλη τη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.