Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαία εκφορά στον πολιτικό μας λόγο

Στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στα ενωτικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει αύριο, στη σκιά των εσωκομματικών επιστολών και κειμένων που είδαν το φως της δημοσιότητας όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Στην εισήγηση, η οποία υπερψηφίστηκε την Πέμπτη με ποσοστό 70%, τονίζεται πως απαιτείται να υπάρξει ενιαία εκφορά στον πολιτικό λόγο του κόμματος ώστε « να μη δώσουμε πλέον αφορμές με αυθαίρετες ερμηνείες της πολιτικής μας γραμμής».
Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά επίσης πως πρέπει να γίνει πιο πλήρες και συνεκτικό το ριζοσπαστικό πρόγραμμά του, με στροφή στα λαϊκά προβλήματα, στα κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Κριτική στα συλλογικά όργανα
Στην εισήγηση προς την Κ.Ε. ασκείται κριτική στα συλλογικά όργανα, με πρώτη την Πολιτική Γραμματεία, πως σε μεγάλο βαθμό «αδρανοποιήθηκαν», με αποτέλεσμα κρίσιμες αποφάσεις να παρθούν χωρίς τις απαραίτητες συνθέσεις και εγκρίσεις. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λανθασμένες κινήσεις, υπερβολικό συγκεντρωτισμό, αυτονόμηση υπηρεσιακών κέντρων και ενέργειες που έθιγαν την ίδια την ψυχή της Αριστεράς», τονίζεται στην εισήγηση.

«Θέλουμε να κυβερνήσετε το μήνυμα του λαού»
Στην εισήγηση της Π.Γ. εκτιμάται πως το μήνυμα του λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι «Θέλουμε να κυβερνήσετε» χωρίς αμφισημίες και με πλήρη πλήρη διαφοροποίηση από το «σάπιο» πολιτικό σύστημα.
Τονίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση οφείλει να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, να επιδιώξει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του εναπομειναντος με ρήτρα ανάπτυξης, να επαναφέρει στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό, το επίδομα ανεργίας στα 461 ευρώ, τις συντάξεις στα προ του 2009 επίπεδα αρχίζοντας από τις χαμηλότερες.

Απονομιμοποιημένα τα κυβερνητικά κόμματα
Το Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως «μέγιστο ζήτημα δημοκρατίας» την αποτροπή της «μεθόδευσης» των κυβερνητικών κομμάτων να επιτύχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνεται επίσης η άποψη πως τα κυβερνητικά κόμματα έχουν απονομιμοποιηθεί και έχουν απολέσει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη.
Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, «πίσω όμως από την πολιτική μας επιρροή και τις προσδοκίες μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.