Ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλου

Με υπόμνημα δύο σελίδων απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεσης της οργάνωσης.

Στο υπόμνημά του ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι, κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε άρση της ασυλίας τους.

Μεταξύ αυτών, οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.