Στήριξη των ροδακινοπαραγωγών ζήτησε από τον επίτροπο Γεωργίας ο Μ. Κεφαλογιάννης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Tη λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών ζήτησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος.
Σε συνάντησή τους ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του συνολικού προβλεπόμενου ποσού οικονομικής στήριξης των Ευρωπαίων παραγωγών, και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών αποζημιώσεων προς τους Έλληνες παραγωγούς.
Υπογράμμισε ακόμη ότι οι Έλληνες αγρότες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους, καθώς η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς την Ρωσία.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε επίσης να αυξηθεί και το προβλεπόμενο ποσό που η Ε.Ε. προτίθεται να διαθέσει στους Έλληνες παραγωγούς για ενέργειες προώθησης, για τον υπολογισμό του οποίου η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη της το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς την Ρωσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.