Στις ανακρίτριες Ζαρούλια και Μπαρμπαρούσης

Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσέρχονται σήμερα, Τετάρτη, η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής και σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Ο βουλευτής της ΧΑ βρίσκεται ήδη στο ανακριτικό γραφείο, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί η Ελ.Ζαρούλια. Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της οργάνωσης.

Και οι δύο είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν, μετά την αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών που κατέθεσε ο Ν.Μιχαλολιάκος. Χθες, Τρίτη, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση.

Η Ελ.Ζαρούλια καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είχε κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται συμμετείχε σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.