Στ. Θεοδωράκης: «Ουρά» σε κυβερνητικό συνασπισμό με 6%, με 12% όμως…

Σε αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας πως το ποσοστό που έλαβε το κόμμα είναι πολύ μικρό για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά και «πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε».
Όπως είπε στον ΑΝΤ1, το Ποτάμι είναι ένα κόμμα από το πουθενά, χωρίς κομματικό παρελθον και ο κόσμος του είπε «έλα εδώ».
Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ακόμη ότι μετά το πρώτο τεστ για το Ποτάμι στις ευρωεκλογές δεν νιώθει διαφορετικά, ίσως νιώθει «μικρότερος και πιο προσγειωμένος. Ίσως είναι η ευθύνη». «Εάν δεις τα μηνύματα», πρόσθεσε, «έχουν κοινή συνισταμένη: “Μη μας πουλήσεις, μη μας προδώσεις”».
Εξάλλου, μίλησε και για τη θέση που θα έχει το Ποτάμι σε ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό στο μέλλον, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι μία δύναμη που θα μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα.
«Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ούρα; Όχι θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις εμμονές του Λαζόπουλου»
Στον επικεφαλής του Ποταμιού ζητήθηκε να σχολιάσει και τη συνεχιζόμενη κριτική που δέχεται από τον Λάκη Λαζόπουλο. «Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τις εμμονές του Λαζόπουλου, δεν μπορώ να καταλάβω. Εάν αυτός ο άνθρωπος δείχνει τον Ομπάμα να το σεβαστώ, ποιον δείχνει αυτός ο άνθρωπος που λέει ότι ο Σταύρος δεν είναι σοβαρός;», διερωτήθηκε.
Άλλωστε απέρριψε τα πέρι στήριξης του εγχειρήματός τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι δεν έχει προστάτες ούτε συμφέροντα από πίσω του. «Όταν έχεις προστάτες όταν έχεις συμφέροντα σε ενισχύουν στις κάλπες», παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν έγινε.
«Δεν νιώθουμε ότι χρωστάμε σε κανέναν, δεν νιώθουμε ότι έχουμε προστάτες», συμπλήρωσε.
Είσοδος 5 ευρώ στο ιδρυτικό συνέδριο
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού που ξεκινά αύριο στο Λαύριο.
Γνωστοποίησε μάλιστα πως «όσοι θα έρθουν θα πληρώσουν». «Βάζουμε μια φιλική τιμή 5 ευρώ», ανέφερε, διευκρίνιζοντας πως η είσοδος θα ισχύσει και για τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που θα παραστούν.
«Εμείς δεν έχουμε λεφτά, κάνουμε ένα συνέδριο που θα μας στοιχίσει 4 – 5 χιλιάρικα», εξήγησε.
Ερωτηθείς αν στο τριήμερο συνέδριο θα υπάρξουν διαδικασίες εκλογής προέδρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε «βεβαίως, αν τελικά προλάβουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.