ΣΥΡΙΖΑ: Για εκλογική ετοιμότητα και αυτοδυναμία συνεδριάζει η ΚΕ

Ο πολιτικός σχεδιασμός που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική νίκη και στον στόχο της αυτοδυναμίας, η πολιτική συμμαχιών, η εκλογική ετοιμότητα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η δεύτερη φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, με νέες καινοτόμες δομές και κατευθύνσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία (στην εισήγησή της στην ΚΕ) και συνολικά το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σημειώθηκαν δύο κομβικής σημασίας γεγονότα που έχουν αλλάξει την ροή των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.
Η ιστορική νίκη στις ευρωεκλογές που ήταν η πρώτη για αριστερό κόμμα και το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, επηρέασαν καταλυτικά την κοινή γνώμη, γεγονός που σύμφωνα με τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνεται από την δημοσκοπική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία και να την μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία, ώστε να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για την πολιτική συμμαχιών, ένα κορυφαίο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα αυτό και να υπάρξει νέα πρόσκληση προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους και άλλες δυνάμεις για συστράτευση με στόχο την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.