ΣΥΡΙΖΑ: Παλινωδίες της κυβέρνησης συστατικό αίτιο της τουρκικής προκλητικότητας

Για παλινωδίες των κυβερνήσεων της χώρας στο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής που αποτελούν «συστατικό αίτιο της τουρκικής προκλητικότητας» κάνει λόγο ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παράνομη διέλευση της τουρκικής κορβέτας «Buyukada», την οποία και καταδίκασε.
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της επιβολής της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι σταθερή και αταλάντευτη και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν και για τίποτα» αναφέρει ο κ. Ήσυχος.
Ο υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη: «Δεν θα πρέπει όμως να μας διαφύγει ότι συστατικό αίτιο της τουρκικής προκλητικότητας αποτελούν οι παλινωδίες των κυβερνήσεων της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής». Υπογραμμίζει ότι στόχο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δημιουργία πολυμερών συμμαχιών στη βάση μίας εξωτερικής πολιτικής αρχών, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά προς όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και όχι στη «διπλωματία των κανονιοφόρων», που αποτελεί απαράδεκτη λογική που μας πάει πίσω στην ιστορία και όχι στον 21ο αιώνα, τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Ήσυχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.