Αποκαλυπτικό το έγγραφο

Την προηγούμενη Τρίτη, ο δήμος Βόλου, με υπογραφή του Θάνου Θεοδώρου, έστειλε έγγραφο στον κ. Βίτσα, προμοτάροντας τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στους πρόσφυγες και υποβαθμίζοντας τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ότι δεν μπορεί να του δίνεται η «δουλειά» και ότι θα τον βρουν απέναντι τους. Το έγγραφο, που έφερε χθες στη δημοσιότητα η «Θεσσαλία» αναφέρει τα εξής :

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ενδεχομένως θα κληθούμε να φιλοξενήσουμε έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Κατά πρώτον σας γνωρίζουμε ότι ο δήμος Βόλου δεν θα ήταν αρνητικός υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Τη διαχείριση του όλου θέματος θα έχει ο δήμος Βόλου
-θα εξασφαλιστεί η σχετική πίστωση από το κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δήμο Βόλου ώστε να ανταποκριθεί στη στέγαση, επισιτισμό, περίθαλψη και υγεία, εάν απαιτηθεί, και ασφαλή φύλαξη των εγκαταστάσεων.
-θα δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα της τάξης των 15 ημερών για να προετοιμαστεί ο δήμος Βόλου
-Διαμονή των προσφύγων και των μεταναστών σε επιλεγμένους και ανθρώπινους χώρους εκτός του ιστού της πόλης.
Οποιαδήποτε πρόχειρη και εμβαλωματική λύση θα μας βρει κάθετα αντίθετους», αναφέρει το έγγραφο και τονίζει ο Θάνος Θεοδώρου που το υπογράφει ότι ο «ΟΛΒ δεν διαθέτει κατάλληλο προσωπικό, ούτε τεχνογνωσία, ούτε έχει την αποδοχή της κοινής γνώμης της πόλης για να χειριστεί ένα τόσο μεγάλο και ευαίσθητο για την κοινωνία θέμα, σε σχέση με τον Δήμο Βόλου που διαθέτει όλες τις υποδομές. Κατά συνέπεια, η πιθανή ανάθεση του εγχειρήματος αυτού στον ΟΛΒ, η σε οποιονδήποτε άλλο φορέα , μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.